Friganele vegetariene cu zuchinni
Ingrediente
- 250 g faina de grau
- 150 g faina de porumb
- 2 lingurite praf de copt
- 2 cesti de apa clocotita
- 2 oua
- 100 g de zuchinni inabusit si zdrobit
- 400 ml lapte
- 2 linguri de zahar, un varf de sare
- 2 lingurite de condimente (piper, nucsoara, scortisoara, cuisoare)
Instructiuni de preparare
- Se decojeste zuchinni si se taie cubulete. Se inabuseste pana devine moale. Peste faina de porumb se toarna apa clocotita timp de 5 minute.
- Intre timp se mixeaza zuchinni, laptele cald si ouale. Se adauga restul ingredientelor. Se pot adauga frunze de patrunjel.
- Se prajesc friganelele intr-o tigaie unsa cu grasime.
- Se poate servi cu iaurt natural si ceapa verde, sau in varianta dulce cu zahar pudra, gem sau sirop de artar.