Aluat pentru cornuri: 350 g faina de grau, 35 g drojdie proaspata, 3 galbenusuri, 100 g de unt moale, 3 linguri de zahar, 250 ml de lapte bine incalzit, 1/2 de lingurita de sare.
Umplutura: 500 branza de vaci grasa, 2 oua, 6 linguri zahar, coaja de portocala rasa, ½ pahar zmeura (poate fi congelata), 50 g unt topit necesar pentru a unge cornurile
Mod de preparare
1. Drojdia se dizolva in lapte, se adauga o lingura de zahar si o lingura de faina. Amestecam si asteptam pana cand incepe sa dospeasca.
2. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, restul de zahar. Se adauga dospeala si se amesteca. Amestecand continuu, adaugam in ordine galbenusurile, untul topit si facem aluatul. Aluatul trebuie sa fie moale, elastic si trebuie sa se desprinda cu usurinta de mana.
3. Bolul cu aluat se acopera, iar aluatul se lasa 1 ora la crescut.
4. In acest timp, preparam umplutura: se amesteca branza de vaci cu ouale, zaharul si coaja de portocala.
5. Cand aluatul a crescut, il intindem intr-o foaie potrivita ca grosime, il taiem in fasii groase, pe care le impartim, apoi, in bucati mai mici. Deasupra lor se pune umplutura de branza, iar deasupra cateva fructe de zmeura.
6. Se ruleaza cu umplutura in interior, iar capetele aluatului se ruleaza in interior.
7. Se introduc in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 20-25 minute.
8. Dupa coacere si racire, peste cornulete se toarna untul topit.